Even voorstellen: nieuwe stagiair Jeroen

februari 2019

Hallo allemaal! Ik ben Jeroen van Beers (22) en sinds begin februari werkzaam bij Stad & Co als stagiair. Zelf kom ik uit een klein Brabants dorpje (Hoogeloon) en heb ik de opleiding Vastgoed & Makelaardij bijna afgerond. Om de opleiding af te kunnen ronden ga ik een scriptie schrijven. Gedurende de opleiding werd duidelijk dat ik mezelf wil verdiepen in de richting van het sociale aspect in combinatie met projectontwikkelingen. Het onderzoek dat ik uit ga voeren heeft als thematiek: verbetering van de sociale meerwaarde van een stadscentrum.

Van een stadscentrum met overheersend retail naar een multifunctioneel centrum

De reden voor dit onderzoek is voortgekomen uit de uitdaging die stadscentra hebben als zijnde gebieden met een dominante retail functie. Na sluitingstijd van de winkels wordt het centrum van de stad minder aantrekkelijk. Uit onderzoek van het (link: https://www.pbl.nl/// text: Planbureau voor de Leefomgeving) blijkt dat er grote zorgen zijn vanuit de maatschappelijke en politieke discussie over de vitaliteit van stadscentra. De vitaliteit van het stadscentrum zou dalen ten opzichte van omliggend gebied. Daarnaast hebben de economische crisis en het online winkelen al een grote impact gehad op de fysieke winkelgebieden. Wanneer deze ontwikkelingen aanhouden, en er geen actie ondernomen wordt, zullen stadscentra in de toekomst meer kampen met leegstand en minder aantrekkelijk worden. Kortom, er is een vraag naar een andere aanpak van de binnensteden. Het verbeteren van de sociale meerwaarde in een stadscentrum is een manier om binnensteden toekomstbestendiger te maken.

Het onderzoek ga ik de komende vier maanden uitvoeren. Mocht je interesse hebben om hierover met mij in gesprek te gaan of wil je kennis over dit onderwerp delen, neem dan contact op met mij. Ik ben zeer enthousiast om de sociale meerwaarde in stadscentra te onderzoeken en ben benieuwd naar mogelijke verrassende uitkomsten.

Jeroen van Beers

meer weten?

 

Nicole Haas

senior adviseur
mail mij     LinkedIn