Even voorstellen: nieuwe adviseur Lars Fassbender

juni 2022

Sinds juni is Stad & Co weer een nieuwe adviseur rijker: Lars Fassbender. Wie is onze aanwinst? Welke ervaringen neemt hij mee en waar komt u hem tegen? We vroegen Lars het hemd van het lijf.

Vrijheid, flexibiliteit en ondernemen

‘Stad & Co en ik kennen elkaar al een tijdje. We hebben onder andere samengewerkt rond de BIZ Eindhoven Centrum. Ik was dus al een beetje bekend met het werkveld en de organisatie. Wat ik zag, beviel me wel. Mijn skills uit mijn vorige baan als mediator, kan ik goed inzetten bij Stad & Co. In beide functies speelt ‘bemiddeling’ – weliswaar op een ander niveau – een grote rol. De rode draad in beide gevallen is dat je op zoek gaat naar een gemeenschappelijk doel of belang. Daarvóór ben ik acht jaar zelfstandig geweest, op het gebied van communicatie, pr en marketing. Ruimte voor vrijheid, flexibiliteit en ondernemen vind ik belangrijk. Stad & Co biedt dat, ik denk daarom dat we goed matchen.’

Binnenstedelijke samenwerking Eindhoven

‘In de eerste plaats ga ik me focussen op de verdere ontwikkeling van de binnenstedelijke samenwerking in Eindhoven. Bijvoorbeeld de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Eindhoven (KVU). Hiermee willen we het uitgaan verbeteren door de veiligheid én de gastvrijheid te verhogen. Dat vraagt inspanningen van alle binnenstadspartners. Juist dat typeert ons werk: echt sámen de stad mooier maken, allemaal een inzet leveren en vervolgens samen resultaten oogsten. Daarnaast vind ik het interessant om op zoek te gaan naar samenwerkingen en innovaties in andere steden of vakgebieden, die kunnen bijdragen aan een betere en mooie omgeving.’

Open en eerlijk

‘Binnen Stad & Co is iedereen uniek met zijn of haar eigen persoonlijkheid, vaardigheden en kwaliteiten. Ik houd van ons open en eerlijke karakter als bureau. Zelf ben ik graag direct en heb ik een uitgesproken kijk op zaken. Ik chargeer bijvoorbeeld om dingen net wat helderder te krijgen. De onvoorspelbaarheid van de dag of in het volgende project lijken mij het állerleukste aan het werken bij Stad & Co, kortom: kom maar op, ik heb er zin in!’