Eindhoven: Uit met Ouders, een educatieve kroegentocht op het Stratumseind

augustus 2019

Onder de noemer ´Uit met Ouders´ organiseren de gemeente Eindhoven en Stad & Co al meerdere jaren bezoeken voor ouders met opgroeiende kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar aan het Stratumseind. Doel van de educatieve kroegentocht is de ouders voorlichten over alles wat erin het Eindhovense horecagebied gebeurt aan preventie en veiligheid.

De deelnemende vaders en moeders bezoeken drie cafés op het Stratumseind. In ieder café wordt een andere presentatie gegeven. Insteek is te laten zien wat er allemaal gebeurt om de ´langste caféstraat van Nederland´ veilig en gezellig te houden. GGD Brabant Zuidoost en Novadic-Kentron praten de ouders bij op het gebied van ´alcohol & drugs´, het horecateam van de politie informeert ze over ‘uitgaan & veiligheid’ en de Vereniging Horeca Stratumseind (VHS) staat stil bij ´horeca & samenwerking’.

Actualiteit

De ervaring leert dat Uit met Ouders niet alleen voor meer begrip en ‘rust’ bij ouders zorgt over wat hun kroost ervaart op een gemiddelde stapavond. Het bezoek is ook van grote waarde voor alle betrokken organisaties: door op deze wijze informatie uit te wisselen, blijft de voeling met de actualiteit van ouders groot.

Ga mee!

Er zijn in 2019 nog een paar plaatsen beschikbaar! Zin om mee op stap te gaan op vrijdag 6 september of vrijdag 4 oktober? Meldt u dan aan via peggy@stadenco.nl of bel 040 – 296 88 44 en geef uw keuzedatum, naam, huisadres en e-mailadres plus het aantal personen door.