Eindhoven: stapperspanel adviseert horeca binnenstad over brandveiligheid

februari 2018

Tussen 1 en 9 februari gaat het Stapperspanel weer op pad. Het panel zal horecabedrijven in de binnenstad van Eindhoven adviseren over een drietal brandveiligheidsaspecten: nooduitgangen, noodverlichting en brandblusapparatuur.
Dit is alweer het 16e jaar dat vrijwilligers, herkenbaar aan de rode jassen, aan de slag gaan. De vrijwilligers vullen samen met de ondernemer een digitale checklist in. Op deze wijze heeft de ondernemer een ‘reminder’ van de eventuele verbeteringen die hij/zij kan doorvoeren.

Stapperspanel helpt

Het Stapperspanel heeft enkel een signalerende taak en geen handhavende taak. Er is dus geen sprake van een officiële controleronde zoals de brandweer deze houdt. Het Stapperspanel helpt ondernemers én zorgt voor betrokkenheid in het uitgaansleven.

Samenwerkingsverband

Dit initiatief is een samenwerkingsverband tussen de drie O’s: overheid, onderwijs en ondernemers. Namens de ondernemers participeert de Stichting Horecaplatform Eindhoven (de SHE is het overkoepelende samenwerkingsverband van de binnenstedelijke horeca in Eindhoven). De overheid is vertegenwoordigd via de gemeente Eindhoven en de Brandweer. Het Summa College is participant namens het onderwijs. De deelname van het Summa College, betekent een mooie aanvulling voor het panel. Studenten lopen mee in het panel en doen op deze manier praktijkervaring op.

meer weten?

 

Peggy Smulders

adviseur
mail mij     LinkedIn