Eindhoven: Stad & Co Partner in Education van Fontys

maart 2022

Stad & Co gelooft dat samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid bijdraagt aan een goed functionerende samenleving. Ze hebben elkaar immers over en weer nodig om hun functies - publiek en privaat - goed in te kunnen vullen. We waren daarom al blij met onze al jarenlange samenwerking met Fontys Hogescholen en zijn nu ook een trotse Partner in Education!

Partnerprogramma
Het Partners in Education (PiE) programma van Fontys Hogescholen legt actieve relaties tussen studenten, docenten en onderzoekers op het gebied van economie en communicatie met het werkveld en andere kennispartners. De aangesloten organisaties en bedrijven – partners in education – dragen bij aan het up-to-date houden van het onderwijs. Daarnaast zorgen ze voor verbindingen met het werkveld in de vorm van meewerk- en afstudeerstages, gastcolleges en bedrijfsbezoeken. Voordeel voor de partners is er ook: zij komen sneller in contact met talentvolle young professionals en kunnen profiteren van de frisse inbreng van studenten.

Samen de stad mooier maken
Fontys Hogeschool en Stad & Co werkten de afgelopen jaren al nauw samen in projecten in en rond de binnenstad van Eindhoven. Met de ondertekening van de PiE-overeenkomst is de  samenwerking nu ook officieel bekrachtigd. Het tekenen zelf gebeurde op een wel heel fraaie plek: bovenin de Eindhovense Lichttoren! Met uitzicht op de stad die we samen nu nóg mooier gaan maken 😉

Marieke Wenneker, Senior Lecturer Communication & Senior Researcher Group Thought Leadship / Inclusive Society Fontys Hogeschool: ‘We zijn heel blij met het partnerschap met Stad & Co. Met het gedreven, open minded team van Stad & Co is er een mooie samenwerking ontstaan in onderwijs en onderzoek.

Beiden delen we de passie om de stad mooier te maken. Stad & Co weet altijd net weer een extra dimensie aan een project of vraagstuk toe te voegen, of het nu om studenten vastgoed en makelaardij, ondernemerschap en retailmanagement, bedrijfskunde of communicatie gaat.

Voor onze studenten een heel verrijkende ervaring. Vanuit het Fontys-thema Veerkrachtige Steden, en Fontys for Society zien we er naar uit deze samenwerking verder uit te bouwen en nog meer mooie ervaringen samen op te doen.’

Meer weten?
De gemeente Eindhoven, Fontys en Stad & Co pasten de triple helix (samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid) ook toe in de uitvoering van de MKB-Deal. Fontys-studenten gingen voor een dag aan de slag als gastheer of gastvrouw bij ondernemers in Eindhovense winkelgebieden. Na de meeloopdag kreeg iedere ondernemer een maatwerk hospitality-advies van zijn/haar/hun student. Meer informatie over samenwerkingen met onderwijs? Lees dit artikel. Ook samen met Stad & Co een samenwerking met studenten opzetten? Stuur dan een mail naar Nicole Haas of bekijk de mogelijkheden van Stad & College.

meer weten?

 

Nicole Haas

senior adviseur
mail mij     LinkedIn
 

Eugène van Gerwen

oprichter en senior adviseur
mail mij     LinkedIn