Eindhoven: ‘Ga je nog lekker?’

oktober 2022

‘Ga je nog lekker?’ Kijk niet vreemd op als die vraag u binnenkort wordt gesteld op het Stratumseind in Eindhoven. Eind november, begin december wordt hier namelijk een nieuwe campagne gelanceerd: ‘Ga je nog lekker?’. Veranderend uitgaansgedrag maakt dat het programma ‘Uit met Ouders’, na 11 jaar aan vernieuwing toe is. De nieuwe campagne is door de Eindhovense partners en in samenwerking met jongerencommunicatiebureau Jong & Je Wil Wat ontwikkeld om veilig en gezellig uitgaan te stimuleren.

Uit met Ouders

Uit met Ouders kent een lange geschiedenis in Eindhoven. Ruim 11 jaar lang werden ouders met (bijna) uitgaande tieners uitgenodigd om deel te nemen aan een educatieve kroegentocht over het Stratumseind, de langste uitgaansstraat van Eindhoven. In de kroegen informeerden ondernemers, veiligheidsdiensten en hulpverleners de deelnemers over alcohol- en drugsgebruik, regelgeving en veiligheid. 

Uitgaan in een nieuw jasje

Na twee jaar gedwongen binnen zitten, gedragen jongeren zich anders tijdens het uitgaan. Jongeren lijken minder bekend met (ongeschreven) gedrags- en veiligheidsregels en gaan eerder over hun grenzen. Gemeente Eindhoven heeft behoefte aan een vervolg op Uit met Ouders en besluit dat er iets moet gebeuren. 

Kracht van een langdurige samenwerking

Stad & Co is samen met de horecaondernemers (VHS), Dynamo jeugdplatform, Novadic-Kentron, de GGD, de politie en de gemeente Eindhoven aan de slag gegaan. Ook werden jongeren, de horeca-stewards van Stichting Veilige Steden (SVS) en 2Squad (marketing Stratumseind) aangehaakt. De jarenlange ervaring en kennis van alle stakeholders bij elkaar blijkt van grote meerwaarde in dit traject. Op basis van onderzoek en gesprekken is er gezamenlijk een nieuw plan bedacht die beter bij de belevingswereld van jongeren aansluit. 

Campagne: Ga je nog lekker?

Waar Uit met Ouders zich met name focuste op de ouders, spreekt dit nieuwe project en campagne direct de jongeren aan. Om de campagne inhoud en vorm te geven is samenwerking gezocht met Jong & Je Wil Wat. ‘Ga je nog lekker?’ houdt jongeren tussen de 18 -20 jaar een spiegel voor en maakt hen bewust van veilig en gezellig uitgaansgedrag. De campagne – in de herkenbare Stratumseindstijl – gaat eind november live en is dan te zien in kroegen op het Stratumseind en op de social-mediakanalen.

Een afscheidswoord van Maud – Stad & Co

Nu de campagne bijna live gaat en daarmee dit project is afgerond, maakt Maud een lastige, maar weloverwogen keuze: ze gaat Stad & Co na ruim 4 jaar verlaten. Maud Muselaers: ‘De weg die tijdens dit project is bewandeld, bevat veel belangrijke ingrediënten die naar mijn idee nodig zijn in het werken aan de stad van vandaag en morgen. Creativiteit, lef, zichtbaarheid, kleur, betrokkenheid, omdenken, samenwerken en verplaatsen in de ander. Na dit prikkelende project te hebben mogen leiden, samen met collega Peggy Smulders, besluit ik afscheid te nemen van Stad & Co. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging, bij voorkeur een waarin bovengenoemde kenmerken terugkomen. Ik wil iedereen wiens pad ik heb mogen kruisen ook via deze weg enorm bedanken voor de samenwerking en ideeën- en energie-uitwisseling! Tot ziens en horens! Of ‘Houdoe en bedankt’ zoals we in Brabant zeggen 😉 

Meer weten?

Vragen of meer weten over dit project? Mail Peggy van Stad & Co.

meer weten?

 

Peggy Smulders

adviseur
mail mij     LinkedIn