Eindhoven: doe je dat thuis ook?

maart 2020

Wildplassers, fietsers en rondslingerend glas. Niet alleen op Stratumseind in Eindhoven een probleem, maar hardnekkige en herkenbare knelpunten in ieder horecagebied. De hoogste tijd voor een andere benadering dus. Studenten van de ‘vakschool voor creatief talent’ Sint Lucas mochten er hun tanden in zetten. Ze presenteerden een indrukwekkende rits voorstellen, variërend van printcampagnes tot pop-up cafés en zelfs een scheldende afvalbak!

Glas, fiets, plas

Het project ‘glas, fiets, plas’ is een initiatief van Lisa Crijns en Peggy Smulders van Stad & Co. Aanleiding waren steeds terugkerende meldingen van de horecastewards in het uitgaansgebied. Peggy Smulders: ‘Het idee was om de doelgroep zelf in te schakelen om een aanpak te bedenken die werkt. De BIZ Eindhoven Centrum wilde het project een kans geven en kende een subsidie toe. Daarmee zijn wij naar Sint Lucas gestapt en met studenten gaan praten.’

Conducteur

Mylan, student crossmedia vormgeving, kwam als winnaar uit de bus. Zijn campagne heet ‘doe je dat thuis ook?’ De jury, bestaande uit ondernemers, de gemeente Eindhoven en Peggy en Lisa was unaniem enthousiast over zijn idee om van Stratumseind een ‘woonkamer’ te maken. Mylans inspiratie was een eigen ervaring. Een NS-conducteur vroeg hem een keer of hij thuis ook zijn voeten op de bank legde als hij zijn schoenen nog aan had… Met ‘doe je dat thuis ook?’ wil hij jonge stappers op een ludieke manier prikkelen.

Uitwerking

Lisa Crijns: ‘Op dit moment verkennen we samen met social designers, de gemeente Eindhoven en Mylan hoe we uitvoering gaan geven aan dit project.’ Meer weten over dit project of ondersteuning nodig bij een eigen aanpak? Neem dan contact op met lisa@stadenco.nl.

meer weten?

 

mail mij     LinkedIn