Een nacht meelopen met de horecastewards

december 2018

Na de zomer begon ik als projectmanager bij Stad & Co met als één van mijn taken straatmanagement op het Stratumseind. Dé uitgaansstraat van Eindhoven, bij mij bekend als de plek waar je als jongere je eerste stapervaringen opdoet. Op Stratumseind is inmiddels veel meer te doen dan alleen feesten maar de zaterdagnacht blijft een populaire stapavond waarbij wat extra aandacht nodig is voor veiligheid en gastvrijheid. Eindhoven gaat daar op een innovatieve wijze mee om en probeert onder het mom van ‘designing out crime’ niet de hufterigheid te bedienen maar positief gedrag te faciliteren in de openbare ruimte. Eén van de projecten die wordt uitgevoerd in het kader van veiligheid en gastvrijheid is de aanwezigheid van horecastewards.

Nieuwsgierig

Iedere zaterdagavond zijn ze te vinden op het Stratumseind, de jongens in de blauwe jasjes, de horecastewards van (link: https://meion.nl/horecastewards text: Stichting Meion). Deze jongens, uit Eindhoven en omgeving, werken samen met politie en portiers aan het veilig houden van het gebied en stellen zich op als gastheer van het Stratumseind. Al drie maanden lang ontvang ik iedere week een verslag van wat zij meemaken op het Stratumseind. Ik begon wel een beetje nieuwsgierig te worden naar dit project. Ik belde de manager van het bedrijf op en hij regelde dat ik een nacht mee kon lopen met de horecastewards. Een paar weken geleden was het zover.

meer weten?

 

mail mij     LinkedIn