Denemarken: werkexcursie Kopenhagen en Malmö

september 2018

Begin september was Stad & Co als ‘expert’ aanwezig bij een driedaagse werkexcursie ‘Detailhandel en centrumontwikkeling’ in Kopenhagen en Malmö. Aan deze werktrip - een initiatief van de Provincie Noord-Brabant - namen bestuurders en ambtenaren van 'Midsize Brabant' deel.

Blijvende vraagstukken

Reden van het bezoek was dat uit recente onderzoeken blijkt dat – ondanks de aantrekkende economie en de grote aandacht ervoor – de vraagstukken rond bijvoorbeeld leegstand in met name de middelgrote steden onverminderd groot blijven. *“Alle reden dus om gezamenlijk ‘de koppen bij elkaar’ te steken en te leren van elkaar en van anderen”*, aldus gedeputeerde Erik van Merrienboer.

Koploper van duurzame verstedelijking

De deelnemers lieten zich inspireren door diverse locaties in Kopenhagen en Malmö; koplopers op het gebied van duurzame verstedelijking. Zo bezochten zij onder meer: Nordhavn, een internationaal voorbeeld voor duurzame verstedelijking, het Bo01 gebied in de wijk Västra Hamnen (Malmö) en Albertslund, een middelgrote stad in het metropoolgebied Kopenhagen met ongeveer 30.000 inwoners. Deze stad heeft ambitieuze verstedelijkingsplannen.

meer weten?

 

Eugène van Gerwen

oprichter en senior adviseur
mail mij     LinkedIn