Den Haag: binnenstad ondertekent samenwerkingsovereenkomst

juni 2024

De Provada markeerde een cruciaal moment voor samenwerkingspartners van de binnenstad Den Haag. Op 14 juni 2024 werd tijdens deze vastgoedbeurs de langverwachte samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de gemeente Den Haag en de Stichting Binnenstadsmanagement in oprichting. 

Binnenstadsplan 2033 Den Haag 

De ondertekening vond plaats na afloop van een sessie waarin het Binnenstadsplan 2033 werd gepresenteerd door Eugene Sauren, stedenbouwkundige bij de gemeente Den Haag. Het ambitieuze Binnenstadsplan 2033 zet de koers uit voor een levendige, groene en veelzijdige binnenstad waar inwoners, ondernemers en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Op 14 december 2023 is het plan door de gemeenteraad van Den Haag goedgekeurd.  

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst 

Na de presentatie werd het convenant officieel ondertekend door wethouder Saskia Bruines en verschillende vertegenwoordigers van de binnenstad. De samenwerkingsovereenkomst markeert een nieuwe fase in de publiek-private samenwerking binnen de binnenstad van Den Haag, waarbij de diverse private partijen en de gemeente hun krachten bundelen.  

Foto: wethouder Saskia Bruines en bestuursleden van de nieuwe stichting Binnenstadsmanagement Ad Dekkers, Anil Soekhoe en Bas Winkler.

Ontwikkeling 

De totstandkoming van deze nieuwe samenwerking is begeleid door Farzad Ghaus, oprichter en managing partner bij Stad & Co. Vanuit zijn rol als onafhankelijk adviseur heeft hij met vrijwel elke partij uit de binnenstad om tafel gezeten en samen met hen dit nieuwe samenwerkingsverband vormgegeven.  

Meer weten over het professionaliseren van centrumorganisaties? Neem contact op met Farzad Ghaus.  

Binnenstadsplan 2033 

Meer weten over de totstandkoming van het plan en de samenwerking in de Haagse binnenstad? Bekijk ook: 

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn