Beneden-Leeuwen: Kom-In-Actie-Traject

april 2020

Wie op verrassendleeuwen.nl kijkt, voelt de energie van de georganiseerde ondernemers in het Gelderse rivierdorp Beneden-Leeuwen! Maar de ondernemersvereniging is niet alleen online duidelijk in haar visie op samenwerking en over haar doelen. Ook in het dorpscentrum zelf heerst een levendig klimaat, is regelmatig van alles te doen en kunnen inwoners en bezoekers kiezen uit een aantrekkelijke mix van horeca, winkels en drie supermarkten. En toch kan het (altijd…) beter!

Verbeterpunten

Ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen heeft zich aangemeld voor een zogeheten Kom-In-Actie-Traject van platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS). In dit traject beoordelen ondernemers onder leiding van een expert hun eigen winkelgebied. Met de verbeterpunten die ze constateren, gaan ze concreet aan de slag. Farzad Ghaus van Stad & Co is als expert winkelgebieden en binnensteden verbonden aan DNWS. Samen met Rob Weiss van Ik Onderneem! begeleidt hij het traject.

Toekomstbestendig

Farzad Ghaus: ‘De aanleiding voor de ondernemers in Beneden-Leeuwen om ‘in actie te komen’ is dat ze meer effect uit hun samenwerking willen halen. Ook willen ze de winkel- en horecafunctie van het dorpscentrum toekomstbestendiger maken.’ Inmiddels is er een intakegesprek gevoerd en is er een schouw uitgevoerd. Hieruit zijn voorlopig drie verbeterpunten voor de ondernemersvereniging gekomen:

  • inzicht in huidige en toekomstige klanten en hun behoeften
  • positioneren (dorpscentrum) Beneden-Leeuwen
  • aanpakken verouderde openbare ruimte en vergroenen dorpscentrum

Actieplan

De komende maanden wordt aan een gezamenlijk actieplan gewerkt.

‘Hiervoor slaan de ondernemers de handen ineen met de inwoners, vastgoedeigenaren en de gemeente’ – aldus Farzad Ghaus. ‘Beneden-Leeuwen komt-collectief-in-actie!’

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn