Bedankt: Van Stad & Co naar gemeente Groningen

februari 2022

We missen haar! U ook? Eline Diesvelt versterkt inmiddels de gemeente Groningen. Hoe kijkt ze terug op haar jaren bij Stad & Co? En wat kunnen u, Groningen en wij in de toekomst nog meer van haar verwachten?

Digitale koploper

‘Negen jaar geleden solliciteerde ik vanuit Stockholm – waar ik op dat moment studeerde – bij Advieszaken (voorloper Stad & Co, red). Digitaal via Skype. Spannend, want zo vanzelfsprekend als online afspreken nu is, zo ongewoon was het toen. Ik was de eerste starter die in dienst kwam. Samen hebben we ons op de ontwikkeling van de organisatie gestort. We zijn gegroeid van vier medewerkers naar een team van achttien mensen. En we zijn van twee organisaties (Advieszaken en Polyground) naar één organisatie ‘geëvolueerd’: Stad & Co! Een uniek bedrijf met een enorme teamspirit en oog voor dat wat nodig is om gebieden en hun stakeholders écht verder te brengen.’

(Toekomst)plannen

‘In het najaar van 2021 ben ik verhuisd naar Drenthe, de plek waar ik de middelbare school heb afgemaakt. Daar ben ik per 1 februari 2022 een nieuw avontuur als ambtenaar bij de gemeente Groningen aangegaan. De slogan ‘Er gaat niets boven Groningen’ werd gelanceerd in 1989 (mijn geboortejaar). Dat kan dus geen toeval zijn. Ik hoop hier de beste ontwikkelmanager maatschappelijk vastgoed te worden door vanuit een strategische visie maatschappelijke voorzieningen op de juiste plek in de gemeente Groningen te laten landen. Ik heb veel zin om nieuwe contacten te leggen en zo mijn netwerk verder uit te bouwen en geïnspireerd te worden door vakdeskundigen en de stakeholders uit de stad. In mijn vrije tijd wil ik me volledig settelen in het noorden. Maar voorlopig zal ik nog wel veel in bouwmarkten en tuincentra te vinden zijn.’

Bak aan ervaring

‘Ik heb in al die jaren enorm veel geleerd en met een breed spectrum van stakeholders op heel veel bijzondere plekken in het land gewerkt. Van de winkelstraat om de hoek, tot centrumgebieden, bedrijventerreinen en werklocaties. Gave opdrachten vond ik het ontwikkelen van visies, ambities en actieplannen en het professionaliseren van publiek-private samenwerkingen. Weetje: je kunt mij voor ‘iedere vraag’ op het gebied van ondernemersfondsen wakker maken. Die ervaring neem ik met trots mee op mijn verdere carrièrepad.’

Stad & Collega van het jaar

‘Mijn ultieme Stad & Co moment? Ik kan niet kiezen, het zijn er zoveel! Bijvoorbeeld de ruimte voor eigen inbreng en de discussies over de koers en impact van ons team. Of dat ik door het team werd verkozen tot Stad & Collega van het jaar. En ons teamweekend naar Sicilië natuurlijk, écht een once in a lifetime experience! Inmiddels ben ik met veel enthousiasme begonnen aan mijn nieuwe functie. Het geeft een gemengd gevoel van trots en wennen om Stad & Co na negen jaar te verlaten. Nu we door de versoepeling van de coronamaatregelen weer met het gehele team samen kunnen komen nemen we op 18 maart a.s. spetterend afscheid van elkaar. Hoe dan ook komen we elkaar vast en zeker nog eens tegen in de toekomst.😉’