Amsterdam: Singapore wil leren van Museum Quarter

december 2019

Begin december bezocht een delegatie place managers uit Singapore het Amsterdamse Museum Quarter. Doel van het bezoek: meer te weten te komen over de mogelijkheden en werking van de bedrijveninvesteringszone (BIZ).

Meer kennis
Singapore kent geen BIZ’en zoals in Nederland. De Singaporese overheid ziet echter goede kansen voor het opzetten van een vergelijkbare wet. Met werkbezoeken aan Amsterdam en Lille wil de Urban Redevelopment Autority van Singapore meer kennis verzamelen.

Samenspel
Farzad Ghaus, directeur Stad & Co en Peter van Gool, gebiedsondersteuner BIZ Museum Quarter, leidden de delegatie rond. Peter: ‘Het Museum Quarter is één van de 33 BIZ’en in Amsterdam, maar is ‘one of a kind’ door het samenspel tussen de ondernemers, de drie musea en de gemeente. De grote toeristenstromen, de vele evenementen en de verschillende belangen in het gebied zijn een dagelijkse uitdaging voor het BIZ-bestuur.’ Na een bezoek aan het Van Gogh Museum en kennismaking met een van de bestuurders, bezocht het gezelschap het Cobra Café. De eigenaar van deze horecazaak is jaarlijks betrokken bij de organisatie van de schaatsbaan op het Museumplein. Hij vertelde wat hiervoor moet gebeuren aan overleg met alle partijen, en hoe de BIZ daarbij ondersteunt. De hoeveelheid gezamenlijk bereikte resultaten inspireerde de bezoekers zichtbaar.

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn