Amsterdam: eerste grote BIZ-testcase

november 2019

Vijf jaar geleden werd Amsterdam in één klap drieëndertig BIZ’en rijker. Een vraag die veel mensen met interesse in de BIZ sindsdien bezighield, was of ze langer zouden blijven bestaan dan één lustrum.

Ja

Het antwoord op die vraag is kort en krachtig: ja! Van de drieëndertig gebieden waar tussen 4 oktober en 12 november een herstemming plaatsvond, gaan er maar liefst dertig opnieuw vijf jaar samen verder. Oftewel: ruim negentig procent! Voor veel betrokkenen bij BIZ’en in heel Nederland was Amsterdam een interessante testcase. Dé vraag die iedereen zich stelde was of de BIZ’en ondernemers en vastgoedeigenaren zoveel meerwaarde bieden dat ze hun samenwerking en gezamenlijke investeringen willen continueren? Ja dus.

‘Ik vond de herstemming best spannend. In het Museum Quarter zitten veel internationale bedrijven die voor dit soort besluiten moeten overleggen met hun hoofdkantoor. Dat de grootste BIZ van Amsterdam weer vijf jaar door wil, is veelzeggend. Heel veel persoonlijk contact heeft erbij geholpen. Hier kunnen we met z’n allen trots op zijn!’

– Peter van Gool, kwartiermaker BIZ Museum Quarter Amsterdam –

meer weten?

 

Peter van Gool

senior adviseur
mail mij     LinkedIn