Alkmaar: lancering Stimuleringsfonds ondernemen, cultuur en sport

juli 2020

Gemeente Alkmaar stelt een Stimuleringsfonds van € 1,5 miljoen beschikbaar om, wanneer de corona beperkingen verminderen, de economie een extra impuls te geven door initiatieven op het gebied van ondernemen, cultuur en sport te ondersteunen.

Het fonds maakt deel uit van de coronamaatregelen van de gemeente. Bij de hulpmaatregelen COVID-19 lag de nadruk op noodhulp. Bij het Stimuleringsfonds ligt de focus juist op de toekomst. Hierbij zet de gemeente nadrukkelijk in op activeren en ondersteunen van economisch-maatschappelijke initiatieven.

Beoordelingscommissie Stimuleringsfonds Alkmaar

Het college van B&W heeft een Beoordelingscommissie ingesteld die de initiatieven beoordeelt die in aanmerking kunnen komen voor een financiële bijdrage vanuit het fonds. De Beoordelingscommissie weerspiegelt de betrokken sectoren in de Alkmaarse samenleving: bedrijven, horeca, winkels, cultuur en sport.

Als beoordelingscommissie is onze taak tweeledig: A We beoordelen of de initiatieven en aanvragen voldoen aan de doelstellingen van het Stimuleringsfonds. B. We dagen de initiatiefnemers uit en waar nodig helpen we hen om tot verbindende initiatieven te komen. Bijvoorbeeld tussen detailhandel en sport & gezondheid, tussen horeca en cultuur maar ook tussen bedrijven en onderwijs, tussen jong en oud. Aldus Farzad Ghaus voorzitter van de beoordelingscommissie.

Mona Keijzer neemt eerste exemplaar flyer Stimuleringsfonds Alkmaar in ontvangst

Op vrijdag 19 juni overhandigde Marie-José van den Kommer namens de beoordelingscommissie het eerste exemplaar van de flyer Stimuleringsfonds Alkmaar aan Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat. Keijzer prees de daadkracht van Alkmaar om via dit stimuleringsfonds de economie van Alkmaar weer “een boost” te geven.

Foto: v.l.n.r. Marie-José van den Kommer en Mona Keijzer

Pieter Dijkman, wethouder Economie gemeente Alkmaar:

”De begeleidingsgroep van het stimuleringsfonds kan nu echt van start. Ik wens ze daar heel veel succes bij. Ik ben heel benieuwd welke initiatieven er gaan komen om de economie van de gemeente Alkmaar weer vooruit te helpen na de afgelopen moeilijke periode.”

Vragen en meer informatie

Hier vindt u meer informatie over het Stimuleringsfonds. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar stimuleringsfonds@alkmaar.nl

meer weten?

 

Farzad Ghaus

oprichter en managing partner
mail mij     LinkedIn