Transformatie van centrumgebieden in de praktijk: Met vastgoedeigenaren bouwen aan hernieuwde leefbaarheid

23 november, Hoofddorp

U bent uitgenodigd

Stec Groep en Stad & Co organiseren een middag op locatie over transformatie van centrumgebieden en samenwerking met vastgoedeigenaren. Een middag om te leren van elkaar en geïnspireerd te raken door sprekende praktijkvoorbeelden. U bent van harte welkom.

  • Datum en tijd: donderdag 23 november 2023, 12:30 – 16:30
  • Locatie: Hoofddorp centrum
  • Interessant voor: ambtenaren van gemeenten
  • Kosten: gratis

De binnenstad van de toekomst: een brede mix van gebruiksfuncties

In de binnenstad van de toekomst is meer te doen dan winkelen. Recreëren, ontspannen en ontmoeten. Werken, wonen en sporten. Studeren, struinen en ondernemen. Veel gebieden vragen om transformatie en verdichting. Maar wat wordt de nieuwe stip op de horizon? Wie voert daarbij de regie?

Samenwerking met vastgoedeigenaren is de sleutel tot succes

Om als binnenstad relevant te blijven is een brede mix aan gebruiksfuncties nodig. Dit vraagt om een andere mindset van stakeholders: Hoe speelt u als gemeente in op de veranderende behoefte van de consument en wat is daarvoor nodig? Een belangrijke sleutel ligt in de samenwerking met vastgoedeigenaren. Zij zijn primair aan zet om nieuwe type ondernemingen te huisvesten. Of om vastgoed te herontwikkelen zodat deze aansluit bij de veranderende huisvestingswensen.

Zonder een gezamenlijke aanpak komt de noodzakelijke transformatie van binnensteden onvoldoende op gang. Ook ontbreekt dan de samenhang. In veel binnensteden is sprake van versnipperd eigendom met uiteenlopende belangen. Hoe komt u dan tot een stevige collectieve samenwerking die leidt tot uitvoering van projecten?

Programma

We hebben een divers en boeiend programma samengesteld. U krijgt een rondleiding van vastgoedeigenaar Wereldhave door het in september 2023 getransformeerde full service center De Vier Meren in het centrum van Hoofddorp. Ook bezoeken we verschillende beoogde transformatiestraten in het centrum van Hoofddorp. Aisha Fouad van de Gemeente Zaanstad vertelt over hun vastgoedsamenwerking, waar ruim zestig vastgoedeigenaren betrokken zijn bij ontwikkelingen in het Stadshart van Zaandam.

12:30 uur:

Ontvangst en lunch

13:00 uur:

Inleiding
- Welke marktperspectieven zijn er voor binnensteden?
- Wat is er nodig voor een succesvolle samenwerking met vastgoedeigenaren? Lessen uit het land

14:00 uur:

Transformatie in de praktijk
- Hoe is winkelcentrum De Vier Meren getransformeerd naar een full service center? Presentatie en rondleiding
- Hoe werkt u samen aan transformatie bij versnipperd vastgoed? Oprichting van een vastgoedcollectief en plintenstrategie in Zaandam

16:00 uur:

Intervisie: uw lokale situatie

16:30 uur:

Borrel

Meld je aan

meer weten?

 

Catherine Bolhuis

partner
mail mij     LinkedIn

event partners

 

Martijn Extercate - Stec Groep

website - Martijn Extercate - Stec Groep