Online: huurders en verhuurders met elkaar in gesprek

Datum in overleg

In grote en middelgrote steden en op high traffic locaties wordt een structurele huurverlaging voor niet-essentiële winkels door retailers noodzakelijk gevonden. Ook vastgoedpartijen verwachten dat huurprijzen structureel naar beneden gaan; met 20 tot 30%, afhankelijk van de locatie. Op veel plekken vindt onderzoek plaats naar de mogelijkheid om de hoogte van de huur te koppelen aan de hoogte van de omzet.

Als gevolg van de coronamaatregelen hebben veel winkeliers en horecaondernemers moeite met het betalen van de huur van hun bedrijfspand. Een middenweg vinden tussen de belangen van huurder en verhuurder is niet altijd vanzelfsprekend. Tijdens een online gesprek tussen huurders, verhuurders en vastgoedexperts over het verlagen van de huur is er alle ruimte voor vragen aan deskundigen of collega’s, zodat wederzijdse belangen in de toekomst (beter) worden begrepen. Tijdens deze 2 uur durende sessie leert u niet alleen wat u zelf kunt doen, maar ook wat u collectief kunt oppakken of op welke manier.

Voor wie?

Huurders, verhuurders, vastgoedexperts, gemeente


Mogelijke onderwerpen

  • Ondernemen in coronatijd
  • Ontbreken van langetermijnvisie bij huurders en verhuurders
  • Benaderen van grote verhuurders
  • Voeren van gesprekken met verhuurders
  • Financiële tegemoetkomingen vanuit de gemeente

Handvatten, tips & tricks

De sessie bestaat uit een online bijeenkomst met maximaal 5 experts en 25 deelnemers uit een specifiek gebied, winkel- of horecastraat of gemeente. Realistische cases en vraagstukken worden met elkaar besproken. Zo ervaart u de verschillen in reacties en mogelijkheden op uw eigen handelingen én op die van het gebied. Naast het behandelen van diverse situaties en vraagstukken is er veel aandacht voor het delen van handvatten en tips & tricks. De sessie is geschikt voor iedere huurder, verhuurder, vastgoedexpert of ambtenaar.

Wanneer:

op aanvraag

Duur:

1,5 tot 2 uur

Locatie :

online, via Zoom

Kosten:

op aanvraag

Deelnemers:

maximaal 30 personen (experts 5, deelnemers 25) uit één gebied of gemeente

Interesse :

vul onderstaand contactformulier in

Aanmeldformulier

Vul het onderstaande formulier in om u aan te melden voor deze activiteit.

Workshop BETER COLLECTIEF PRES(EN)TEREN
Keuzerondjes

meer weten?

 

Pascal Spijkerman

senior adviseur
mail mij     LinkedIn